header banner
Default

Boere en huismelkers word dikwels miljonair, sê Joop van BNNVARA


Table of Contents

Reacties (125)

VIDEO: De Boeren Rock
Various Artists - Topic

Sorteren op:

DanielleDefoe

DanielleDefoe25 apr. 2023 - 15:22

De hoogste dichtheden aan miljonairs zijn natuurlijk nog steeds te vinden in klassieke "rijkeluisgemeenten", waaronder Bloemendaal, Wassenaar en Laren. Geen idee waarmee die lui hun miljoentjes hebben binnengehaald.

keestra

keestra25 apr. 2023 - 10:35

Vaak grote schulden bij de bankVermogen zit in land en gebouwen. En boederij wordt doorgegeven aan vlg generatie. Als de jongeren dit nog willen. Want in Nederland wil de regering liever de boeren kwijt. Weer lekker polariserend stuk van de linkse Bnn vara

3 Reacties

DaanOuwens

DaanOuwens25 apr. 2023 - 11:55

@ keestra Jij schrijft: Weer lekker polariserend stuk van de linkse Bnn vara Wat is er dan polariserend aan het stuk? Jouw beweringen dat er schulden zijn bij de bank en het vermogen in land en pstal zit doet niets af aan het stuk van Joop en toont ook niet aan dat het polariserend is. Waarom zou de boerderij doorgegeven moeten worden aan volgende generaties? Onbelast gratis? Hebben agrarische ondernemers volgens jou meer rechten dan anderen? En is dat dan niet polariserend? Die paar regels tekst van jou roepen wel vragen op.

2Rapporteren

Hannes van Achterhout

Hannes van Achterhout25 apr. 2023 - 13:46

`Weer lekker polariserend stuk van de linkse Bnn vara' Daar heeft het, naar mijn bescheiden opinie, dan ook rècht op, als antwoord op de overvloedig opgerispte guurrechtse trollen die hier de laatste tijd verbeten en vals, de reageerkolommen vervuilen met leugens en gemelijk geventileerd misnoegen.

3Rapporteren

Jansen7

Jansen726 apr. 2023 - 19:41

@keestra: 1) inderdaad huisjesmelkers laten andere mensen voor zich werken, de huurders die de huur moeten opbrengen. Boeren, behalve hereboeren, werken zelf waarschijnlijk de klok rond op hun erf. 2) ik maakte een opmerking dat boeren dagelijks waarschijnlijk meer uren maken dan de ambtenaar (en uiteraard ook de huisjesmelker), een vriendelijke opmerking in vergelijking met het artikel maar het deed enkele mensen zeer. Ik zou zeggen, wie kaatst.....

0Rapporteren

Jansen7

Jansen725 apr. 2023 - 8:20

Niemand heeft beweert dat boeren gelijk zijn aan bijstansmoeders. Maar tot ontsteltenis van links heeft de hardwerkende Telegraaf lezende Nederlander die zijn geld in de commerciële sector verdiend heel veel respect voor keihard werkende ondernemers, Nog meer dan voor mensen die met alle respect met een overheidssalaris voor het leven of een overheidsopdrachtgever allerlei regels bedenken, voornamelijk voor anderen. Een huisjesmelker hoeft niet om 4 uur op te staan. Dus dit artikel zal waarschijnlijk sommige linkse mensen overtuigen maar Telegraaf lezers niet ;-)

4 Reacties

stokkickhuysen

stokkickhuysen25 apr. 2023 - 11:36

'heel veel respect voor keihard werkende ondernemers'. Ja koeien en huisjes melken vergt veel energie. 'met alle respect' De kers op de taart: een laffe opmerking.

1Rapporteren

DaanOuwens

DaanOuwens25 apr. 2023 - 12:05

@Jansen7 Jij schrijft: Niemand heeft beweert dat boeren gelijk zijn aan bijstansmoeders. Dat is wel gebeurd. De suggesties is gewekt dat er vele boeren zijn die in financieel opzicht in een treurige situatie zitten. Zoals in eze zinnen: Het gemiddelde inkomen ligt iets boven de 100.000 euro. Maar dat getal vertekent het beeld. De helft van de boeren verdient veel meer dan een ton, de andere helft heel veel minder. Kortom het is wel beweert, de strekking van het artikel laat ook zien dat dergelijke beweringen onterecht zijn. En de discussie laat zien dat er nogal wat rechtse mensen zijn die stellen dat boeren en financieel slecht voor staan. En jouw eigen tekst bevestigt dat type standpunten. Daar waar je stelt dat alleen mensen in de commerciele sector iets van betekenis doen en dat boeren om dezelfde reden sympathie verdienen. Anderen werken volgens jou namelijk niet hard. Verder heb je gelijk. Het artikel zal telegraaf lezers niet overtuigen. Maar dat maakt het artikel en de "linkse" reacties niet onwaar. Jouw tekst laat slechts zien dat rechts geen belangstellingen heeft voor feiten en een discussie daarover. En zeker niet als het niet in de Telegraaf denkbeelden past.

2Rapporteren

Jansen7

Jansen725 apr. 2023 - 22:38

@stok: hint, kijk naar de werktijden, calorie verbranding en de hoeveelheid wet - en regelgeving en het aantal veranderingen.

0Rapporteren

Jansen7

Jansen726 apr. 2023 - 9:08

Ook in je lange reactie zie ik je nergens quoten dat boeren zeggen dat ze gelijk zijn aan bijstandsmoeders. En ik heb ook niet gezegd dat ambtenaren niet werken en aangezien ik je 2x moet corrigeren : je bent toch niet (deels) met een stronan of stropop bezig? Dus dat je nijn woorden bewust stiekem aandikt om 'los' te kunnen gaan? Verder zijn mijn opmerkingen over de Telegraaf vooral bedoeld voor de linkse mensen die wat aan zelfreflectie willen doen en de schuld van hun eigen nederlagen niet alleen bij de domme rechtse burger neerleggen. Maar er zijn mensen die van links vooral een getuigenis partij willen maken. Dus klein maar gelijk hebbend, ook in hun minachting richting vrijwel alle mensen die wagen om op partijen te stemmen die rechtser zijn dan D66. Zie verder over het werken mijn antwoord neer bovenin het artikel.

0Rapporteren

Pater

Pater24 apr. 2023 - 23:45

Wel zo netjes om erbij te zeggen dat veel boeren een groot vermogen hebben in de vorm van grondbezit, waar ze alleen bij kunnen bij verkoop van die grond, en een laag inkomen.

9 Reacties

DaanOuwens

DaanOuwens25 apr. 2023 - 8:51

@ Pater Jij schrijft: Wel zo netjes om erbij te zeggen dat veel boeren een groot vermogen hebben in de vorm van grondbezit, Nog netter is het als je vaststeld dat bijna de helft miljonair is en dat grond verkocht kan worden om miljonair te worden. Die opmerking van jou is dus eigenlijk niet zo netjes.

1Rapporteren

DanielleDefoe

DanielleDefoe25 apr. 2023 - 9:28

Pater Een boerderij is een combinatie van woon- en werkplek. Bij een boerenbedrijf horen niet alleen land maar ook het erf en de gebouwen . Boeren wonen ruim in een soms mooie omgeving en zullen daar dan ook vaak niet weg willen. Het is de vraag of verkoop van alleen de grond een boer miljoenen gaat opleveren. Werk voor gespecialiseerde makelaars net als voor de handel in boerderij(tjes)

0Rapporteren

Jansen7

Jansen725 apr. 2023 - 10:55

@Daan: omdat in het artikel al aangegeven wordt dat boeren spekkoper en vermogend zijn. Waarom zou Pater de strekking van het artikel moeten herhalen?

0Rapporteren

stokkickhuysen

stokkickhuysen25 apr. 2023 - 11:38

@Pater, DD Ja die arme boeren toch. Zitten je miljoenen vast, potverdikkie. Morgen een hart onder de riem van Elon, die heeft ook alles in een onderneming zitten.

1Rapporteren

DaanOuwens

DaanOuwens25 apr. 2023 - 11:49

@ Jansen7 Jij schrijft: Waarom zou Pater de strekking van het artikel moeten herhalen? Hij hoeft het helemaal niet te herhalen. Echter hij spreekt de strekking van het artikel tegen. En daar reageer ik op.

2Rapporteren

DanielleDefoe

DanielleDefoe25 apr. 2023 - 11:56

stokkickhuysen Elon Musk kan zijn aandelen verkopen. Boeren hebben het uitzonderingen daargelaten in Nederland inderdaad onevenredig goed getroffen. Dat is bij andere ondernemersgroepen wel eens anders.

1Rapporteren

Jansen7

Jansen726 apr. 2023 - 9:19

Hij vult het vooral aan ondat hij een onderscheid wil maken met de miljonairs in Wassenaar die hun vermogen vrij beschikbaar hebben en niet vast hebben zitten in hun bedrijfsmiddelen. Het iis net alsof ik zeg dat die taxichauffeur het hartstikke goed heeft ondat hij in een vette Mercedes rijdt. En waar jullie over verder (kunnen) steggelen is het verschil in fiscale boekwaarde en verkoopwaarde in een markt die door de overheid uitgefaseerd wordt. Of mag dat ook al niet ter sprake komen? ;-)

0Rapporteren

Pater

Pater27 apr. 2023 - 0:57

@Ouwens Je reageert merkwaardig. Grond kan verkocht worden, dat spreekt voort zich, dat schrijf ik ook, ik heb het zelfs over een groot vermogen. Schrijf iets als je wat te zeggen hebt. @Danielle Zeker, het gaat ook om de opstallen, vergeet de trekkers niet, er zijn erbij van tegen de vijf ton. Landbouwgrond zit tegenwoordig op ca. 70.000/ha. Daartegenover staan de schulden, gemiddeld >1 miljoen. Het inkomen fluctueert enorm; zo verdiende de gemiddelde boer in 2009 slechts 12.000 euro, terwijl dat in 2017 bijna zes keer zoveel was: 71.000 euro: afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden en de internationale prijsvorming. Natuurlijk zullen veel boeren hun bedrijf niet kwijt willen. Maar bij opkoop door de overheid zal de gemiddelde boer er echt wel een miljoen of twee aan overhouden. Een nieuwe woning kan er dan wel vanaf.

0Rapporteren

DanielleDefoe

DanielleDefoe27 apr. 2023 - 10:06

Pater De gemiddelde aanschafprijs van een tractor van 130 pk gaat al richting 100.000. Maar dat terzijde, de onderlinge verschillen in bezit & inkomen zullen ook bij de "boeren" groot zijn. Eigenaars van megastallen bv wonen ook niet op hun bedrijf zeker niet als ze stallen op meer dan 1 locatie hebben. Omroep Brabant had daar een interessant artikel over in 2021. Ook over "misbruik" van uitkoop. https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3331135/steeds-meer-brabantse-boeren-bouwen-megastallen-net-over-de-grens-met-belgie

0Rapporteren

PVDB2

PVDB224 apr. 2023 - 14:33

Volgens het CBS hebben de 4% meest vermogenden een aandeel van 40% van totale particuliere (op papier bekende) vermogen. De 12% meest vermogende 62% van alle vermogen. De meeste vermogenden 34% heeft een aandeel van 90% van alle vermogenden. Vermogenden zijn er aanzienlijk beter op geworden door inkomsten uit een belegging. Dat het voor de agro-industrie, waar 2022 een top jaar was, nadat 2021 al beter was dan 2020, is dan deze conclusie niet zo vreemd. Dat er ook nog 1 miljoen mensen met schuld (39 miljard euro) staat er tegenover. Als een deel van je spaargeld kan beleggen kan het renderen. Als je geen geld hebt niet. Als je bezit verkoopt wat je (veel) eerder goedkoper hebt gekocht word je er beter van. Als je eenmaal een leeftijd hebt bereikt dat je wil stoppen kan je je huis verkopen en er een kleiner appartement of (particulier) huurhuis van betrekken. Zeker als je alleen bent of geworden en je te oud wordt om de boel te onderhouden of een bedrijf te runnen. Bedrijfs- en ondernemingsrisico’s niet meer wil aangaan. Economen raden dan ook aan het begrotingsgat beter niet te “dichten” door bezuinigen maar door belasting op vermogen te verhogen. 3% op vermogens van 0.5 miljoen en meer staat gelijk aan 25 miljard euro opbrengst. Genoeg om het begrotingstekort te dichten van 3%.

4 Reacties

Jozias2

Jozias224 apr. 2023 - 20:18

@pvdb 3% belasting op vermogen of op winst uit vermogen? Belasten van vermogen ook als er geen rendement is is natuurlijk onzin. Als u een woning heeft van 500.000 euro moet u dan jaarlijks 3% van dat huis verkopen?

0Rapporteren

stokkickhuysen

stokkickhuysen25 apr. 2023 - 11:41

@Jozias Dat is precies wat ze in de US doen. Overal, de meesten vinden dat een rechtvaardige manier van belasting heffen zelfs, kun je nagaan. (google 'property tax')

0Rapporteren

DanielleDefoe

DanielleDefoe25 apr. 2023 - 12:33

Zweden kent ook zo'n soort systeem maar wel met andere (lagere ) percentages. Daarbij maakt het ook verschil hoe het zit met de eigendomsrechten van de grond waarop de huizen staan.

0Rapporteren

DanielleDefoe

DanielleDefoe25 apr. 2023 - 14:38

Niet alleen boeren maar ook andere mensen willen er bij verhuizing niet op "achteruit"gaan.

0Rapporteren

TwoTone

TwoTone24 apr. 2023 - 14:15

Goh zeg: na een extreme asset en house inflation als gevolg van Ecb beleid om de euro te redden zijn grondeigenaren, vastgoedeigenaren en huiseigenaren rijker geworden. Nou dat heeft niemand zien aankomen zeg……………

Gerygrr

Gerygrr24 apr. 2023 - 13:13

Is dat geld op de bank? Is dat de waarde van de stenen, die zij bezitten?

5 Reacties

Gerygrr

Gerygrr24 apr. 2023 - 14:27

Dank Daniëlle voor je uitleg. Het cbs berekent de waarde van bezittingen en trekt daar de schulden van af. Dus stel je bedrijf heeft huis plus land, getaxeerd op een x bedrag. De schuld aan de bank is van bedrag x afgetrokken en de boer houdt dus 1 miljoen over? Betekent dat vervolgens voor die boer, dat de uitkoop en zijn vertrek van zijn bedrijf hem een miljoen oplevert? De uitkoop? Je moet weg en hebt voor de aankoop van een nieuwe vergelijkbare woning minstens een miljoen nodig. En dan nog een inkomen. Toch?

0Rapporteren

DanielleDefoe

DanielleDefoe24 apr. 2023 - 17:02

Zoiets ja. In veel gevallen zal naast het vinden van een huis ook een nieuwe baan noodzakelijk kunnen zijn.

1Rapporteren

DaanOuwens

DaanOuwens24 apr. 2023 - 19:34

@ Gerygrr Jij schrijft: Je moet weg en hebt voor de aankoop van een nieuwe vergelijkbare woning minstens een miljoen nodig. Nee. Als hij zijn bedrijf verkoopt heeft hij nog steeds zijn woning. Dus heeft hij een miljoen. Als hij zijn bedrijf en zijn woning verkoopt heeft hij geen miljoen nodig voor een vergelijkbare woning. En hij kan gewoon aan het werk gaan. Kortom het is de waarde van hun bezit en dat bestaat uit bedrijf, land, huis en andere goederen. De opbrengst is afhankelijk van wat ze verkopen. En daarvan is ook afhankelijk wat ze moeten kopen. Het verschil daartussen maakt boeren miljonair.

1Rapporteren

stokkickhuysen

stokkickhuysen25 apr. 2023 - 11:46

Dat meen je toch niet Danielle? Ze moeten nu aan het werk? Het moet niet gekker worden. Waar moet dat naartoe met dit land.

1Rapporteren

DanielleDefoe

DanielleDefoe25 apr. 2023 - 12:36

Hoe het in de praktijk uitpakt zal per boer verschillen. Voor "rentenieren" is een miljoen niet genoeg.

0Rapporteren

Sonic2

Sonic224 apr. 2023 - 12:58

In 2050 krijgt de "rechtse realisten" dat ook door. Dat ze in feite helemaal niet het volk steunen. Ze steunen rijkeren. Net als PVV en Forum geen uitdagers zijn van de gevestigde orde. Alles wat die 2 doen speelt in het voordeel van Rutte. Ook van der Plas is vooral goed voor de neoliberale rijke gevestigde orde. De naiviteit van dat "rechtse" schreeuwvolk is hemeltergend

2 Reacties

IkHebAltijdGelijk

LaBou

LaBou 24 apr. 2023 - 16:29

Met die laatste zin van zijn reactie heeft ihag toch eens een keer gelijk.

2Rapporteren

Molly Veenstra

Molly Veenstra24 apr. 2023 - 12:34

Vandaar al die omgekeerde vlaggen, wegblokkades met asbest en huisbezoekjes aan politici en wetenschappers die iets vinden van de stikstofuitstoot.

Baloemparoempaloempa

Baloemparoempaloempa24 apr. 2023 - 11:03

Boeren en huisjesmelkers zijn niet helemaal hetzelfde. Boeren hebben vaak enorme schulden, bij de bank en krijgen niet veel voor hun producten, van supermarkten Huisjesmelkers profiteren voornamelijk van het faalbeleid van politici. Politici veroorzaken een woningnood en huisjesmelkers harken geld binnen. Maar aangezien dezelfde huisjesmelkers en politici het vaak heel goed kunnen vinden en bevriend zijn met elkaar, gebeurt er niets. Voor veel politici is het geld van hun vrienden belangrijker dan de bevolking, of mensenrechten. Ondertussen raken mensen in de schulden, omdat ze de malafide huisjesmelkers teveel geld moeten betalen, iedere maand, onder dreiging van dakloosheid. De gemeentes vinden het prima, want ambtenaren worden wél goed betaald Gaaf landje

4 Reacties

DaanOuwens

DaanOuwens24 apr. 2023 - 11:26

@ Baloemparoempaloempa Jij schrijft: Boeren hebben vaak enorme schulden, Die schulden zijn in de CBS data afgetrokken van het vermogen en het bezit. Dus erg relevant iss je opmerking niet.

3Rapporteren

Bert van der Neut

DanielleDefoe

DanielleDefoe24 apr. 2023 - 12:20

Het vermogen wordt door het CBS berekent uit de waarde van de bezittingen minus schulden, exclusief de waarde van de eigen woning (en de eventuele hypotheekschuld). Met name melkveehouders zijn vaak miljonair. Hun inkomen ligt wel iets lager dan bij andere miljonairs maar is nog steeds aanzienlijk.

2Rapporteren

DanielleDefoe

DanielleDefoe24 apr. 2023 - 12:33

Het is natuurlijk wel vreemd dat sommige huisjesmelkers zelf in een sociale huurwoning verblijven terwijl ze hun inkomen halen uit het verhuren van koopwoningen . Ze overtreden geen regels! Totdat de NRC erover begon had kennelijk nooit iemand het daarover .... https://www.vastgoedbs.nl/nieuws/woningcorporaties-clinch-huiseigenaren/

3Rapporteren

Jansen7

Jansen724 apr. 2023 - 10:45

De reden dat in Nederland het socialisme een bijrol heeft gespeeld naast het CDA en de KVP is dat ze nooit konden samenwerken met boeren. In Scandinavie konden socialisten het wel opbrengen om samen te werken met boeren. En Scandinavie werd daardoor het schoolvoorbeeld van de sociaal-democratie.

8 Reacties

Farmer3.0

Farmer3.024 apr. 2023 - 11:43

Het socialisme krijgt een tweede kans in de provincie. Samenwerking van de PvdA, GL en de SP met de BBB. Landelijke afdeling van de PvdA en GroenLinks hebben niets met Socialisme te maken.

1Rapporteren

Frans Akkermans3

Frans Akkermans324 apr. 2023 - 15:48

Ik weet niet of uw analyse klopt als het gaat om Scandinavië. Wel is het zo dat de linkse partijen tot ver in de twintigste eeuw voorstander waren van het nationaliseren van de grond. En dat de christen-democraten daar tegen waren. De manier waarop het 'reeel bestaande socialisme' omsprong met boeren heeft ook niet bijgedragen aan het koesteren van warme gevoelens voor links onder de boerenbevolking. Ook nu heeft links de boeren niets te bieden en worden ze electoraal niet interessant gevonden.

0Rapporteren

DanielleDefoe

DanielleDefoe24 apr. 2023 - 17:22

Scandinavische boeren hadden traditioneel een eigen partij met onevenredig veel invloed. De Noorse boerenpartij (voorheen Bondepartiet) omgedoopt tot Sentrum heeft een typisch rurale nationalistisch getinte achtergrond. Noorwegen bleef buiten de EU om de eigen (ook de kleine) boeren te kunnen beschermen.

1Rapporteren

Jansen7

Jansen725 apr. 2023 - 11:02

@Danielle, dat verwijt kregen boeren in Nederland ook met de KVP en het CDA. Toch koos links in Scandinavië voor samenwerking en hier kennelijjk voor vijandschap. Voor rechts is dat OK want als links voor isolement kiest dan moet BBB vooral met CDA en VVD zaken doen. En misschien zijn er rechtse stokers binnen links die de militante vleugel binnen links een handje helpen. Maar laat ik er maar vanuit gaan dat dit alleen in niet westerse landen gebeurt.

0Rapporteren

stokkickhuysen

stokkickhuysen25 apr. 2023 - 11:49

'Landelijke afdeling van de PvdA en GroenLinks hebben niets met Socialisme te maken. ' En de BBB wel???

0Rapporteren

stokkickhuysen

stokkickhuysen25 apr. 2023 - 11:50

@DD Omdat ze in een enorme olieplas zitten hebben ze alle middelen die nodig zijn voor zichzelf, en ze willen vanzelfsprekend niet delen.

0Rapporteren

DanielleDefoe

DanielleDefoe25 apr. 2023 - 12:11

Noorwegen is een heel ander land in veel opzichten. Het Noorse politieke veld is dan ook anders opgedeeld. Vergelijkingen snijden wellicht geen hout.

0Rapporteren

DanielleDefoe

DanielleDefoe25 apr. 2023 - 18:23

Stokk De Noorse bevolking ziet weinig in lidmaatschap van de EU. Die olieplas kwam pas wat later. In de huidige situatie kent Noorwegen twee partijen die uitgesproken pro-Europees zijn namelijk de linksige Ap (arbeiders partiet) en de rechtse Høyre. Voor sommige landbouwproducten zijn de tariefbarrières al opgeheven.

0Rapporteren

pahan

pahan24 apr. 2023 - 10:37

Als de waarde van mijn huis blijft stijgen word ik ook vanzelf miljonair. Ik heb er niks aan, maar het lijkt me een leuk idee.

1 Reactie

stokkickhuysen

stokkickhuysen25 apr. 2023 - 11:51

Ik denk dat mensen die huren dat niet met je eens zijn. Of als het toch niks uitmaakt, geef het gewoon weg joh,

0Rapporteren

FelixFlex

FelixFlex24 apr. 2023 - 10:15

Tja het verschil tussen inkomen en vermogen is moeilijk voor veel mensen.. Iedereen met een huis van > 1M is 'miljonair', maar je kan dan nog steeds moeite hebben om rond te komen, want dat doe je namelijk van je inkomen... Zo ook bij de boeren: "Gemiddeld gaat het heel goed met de 52.000 Nederlandse boeren. Het gemiddelde inkomen ligt iets boven de 100.000 euro. Maar dat getal vertekent het beeld. De helft van de boeren verdient veel meer dan een ton, de andere helft heel veel minder. Uit de recentste cijfers van 2020 blijkt dat bijna 46 procent van de agrarische huishoudens een lager inkomen heeft dan 26.760 euro." En daar werk je voor met een heel gezin.. https://www.welingelichtekringen.nl/economie/3779113/de-gemiddelde-nederlandse-boer-verdient-een-toon-maar-er-zijn-ook-arme-boeren.html

7 Reacties

DaanOuwens

DaanOuwens24 apr. 2023 - 13:04

@ FelixFlex Jij schrijft: het verschil tussen inkomen en vermogen is moeilijk voor veel mensen.. Het is vooral voor jou moeilijk blijkbaar. Het maximale bezit/eigen vermogen in de bijstand is 5000 euro. Die mensen zijn arm en hebben een inkomen van 14000 per jaar. De gemiddelde boer heeft dus 100.000 per jaar en een vermogen van een miljoen. Die mensen zijn dus rijk. En boer met minder inkomen en minder vermogen kiest blijkbaar voor die manier van leven want hij kan zijn bezit verkopen, elders gaan wonen en een baan vinden die een beter inkomen opleverd. Er is dus geen enkele reden om te klagen over het beperkte gezinsinkomen van een boer. En zeker niet als je het vergelijkt met mensen die afhankelijk zijn van een inkomen uit de bijstand.

2Rapporteren

KM2

KM224 apr. 2023 - 23:36

"Het is vooral voor jou moeilijk blijkbaar." Is dit nou echt nodig? Wat is de toegevoegde waarde van deze opmerking, iemand neerzetten als "dom" of iets minder intelligent? Waarom altijd zo'n opmerking erbij plaatsen waarmee je op de persoon speelt? Waarom zo vaak denigrerend naar mensen met een andere mening? Je schiet hier niets mee op, je zult met dit soort reacties juist mensen minder snel overtuigen, sterker nog, het drijft mensen eerder bij je weg dan dat ze naar je toe komen. Misschien dat je jezelf populair maakt bij een select groepje mensen die er hetzelfde over denken, maar niet meer dan dat.

2Rapporteren

DaanOuwens

DaanOuwens25 apr. 2023 - 8:58

@ KM@ Jij schrijft: Is dit nou echt nodig? Wat is de toegevoegde waarde van deze opmerking, iemand neerzetten als "dom" of iets minder intelligent? Dat is echt nodig. De eerste zin van FelixFlex was: Tja het verschil tussen inkomen en vermogen is moeilijk voor veel mensen.. Ik reageer dus op exact dezelfde manier als de oorspronkelijke tekst. Blijkbaar is dat de toon die de schrijver zelf bewust kiest. Ik denk ook niet dat er enig argument te bedenken of betoog te houden is dat uitgaat van een andere analyse of conclusie waardoor FelixFlex ook maar enige waardering of begrip zal krijgen voor die andere inzichten. Ik zie daarvoor geen enkele aanleiding of opening in zijn reacties. Waar zie jij die wel dan? En waarom spreek jij mij daar specifiek op aan?

1Rapporteren

DanielleDefoe

stokkickhuysen

stokkickhuysen

stokkickhuysen25 apr. 2023 - 11:54

Een boer van 50 die uit het boerenleven stapt kan toch prima pensioeneren met een miljoen op de bank?

0Rapporteren

DanielleDefoe

DanielleDefoe25 apr. 2023 - 20:51

Stokk https://www.financieelonafhankelijkblog.nl/hoeveel-geld-heb-je-nodig-om-te-stoppen-met-werken/

0Rapporteren

Scheef ehh ninger

Scheef ehh ninger24 apr. 2023 - 10:02

Niet zo vreemd dat als je een stuk land hebt met een boerderij dat de waarde boven een miljoen zit. Ook is het gemiddelde huis pakweg vier ton en als je er een paar verhuurt is je bezit al snel meer dan een miljoen. Het is vooral de staat die profiteert van dit bezit. De OZB en fiscale bijtelling zorgt voor een enorme geldstroom richting de staatskas. Wat is nou eigenlijk het probleem hier?

OpelGT69

OpelGT6924 apr. 2023 - 9:27

Mijn broer is boer en miljonair. Hij boert op de boerderij die mijn opa ooit begonnen is begin 20e eeuw. Een paar hectare onvruchtbare grond en veen, een armoedig boerderijtje. Hij kon een gezin me 6 kinderen groot brengen, armoedig maar toch. Natuurlijk werkte het hele gezin mee op de boerderij. Mijn vader nam het over en met mijn moeders zakelijke talent werd de boerderij uitgebreid. Ook zij werkten 7 dagen in de week. Op zondag alleen het noodzakelijke, koeien melken en varkens voeren, toch altijd nog 6 uur werken op zondag. Als kinderen hadden wij het goed, niet luxueus maar vergelijkbaar met kinderen uit arbeidersgezinnen. Mijn broer heeft de boerderij nou. Hij is single en hoeft geen gezin te onderhouden. Op papier is de boerderij misschien wel 2 miljoen waard, maar daar kun je geen brood van kopen. Netto inkomen uit de boerderij is nauwelijks genoeg om van te leven en noodzakelijke onderhoud te plegen. Schaalvergroting is de enigste optie, maar onmogelijk daar de boerderij inmiddels bijna ingesloten is door nieuwbouwwijken vol huizen in de 800k plus segment. Op papier miljonair zijn zegt niets over besteedbaar inkomen.

11 Reacties

Vuurrood

Frans Akkermans3

Frans Akkermans324 apr. 2023 - 10:08

Ik ben het met u eens dat je geen miljonair wordt van koeien melken. Maar als uw broer de boerderij verkoopt heeft hij heel wat te besteden.

0Rapporteren

DaanOuwens

DaanOuwens24 apr. 2023 - 11:28

@ OpelGT69 Jij schrijft: Op papier miljonair zijn zegt niets over besteedbaar inkomen. De boerderij verkopen levert een besteedbaar vermogen op van 2 miljoen. Dus wat is het probleem?

2Rapporteren

Bert van der Neut

Bert van der Neut24 apr. 2023 - 11:45

@Daan, De boerderij verkopen levert een besteedbaar vermogen op van 2 miljoen. Dus wat is het probleem? Kun je dat bewijzen, met wat voorbeelden van recente verkopen?

0Rapporteren

DaanOuwens

DaanOuwens24 apr. 2023 - 12:56

@ Bert van der Neut Jij schrijft: Kun je dat bewijzen, met wat voorbeelden van recente verkopen? Waarom stel je die vraag aan mij? OpelGT69 schrijft: Op papier is de boerderij misschien wel 2 miljoen waard, maar daar kun je geen brood van kopen. Dus de verkoop maakt zijn broer sowieso miljonair. Kortom welk bewijs heb jij nodig?

1Rapporteren

DanielleDefoe

DanielleDefoe24 apr. 2023 - 13:38

Iedere ondernemer die zijn bedrijfspand met winst verkoopt, moet afrekenen met de fiscus. Maar hoe zit dat met de boer? De zogenoemde landbouwvrijstelling voor boeren kostte de staat de afgelopen jaren ettelijke miljarden. https://decorrespondent.nl/13639/dit-honderd-jaar-oude-belastingvoordeeltje-voor-boeren-kost-ons-nog-steeds-miljarden-en-is-nergens-goed-voor/ef75feff-e44b-0291-05e6-58087e77033b

2Rapporteren

Gerygrr

Gerygrr25 apr. 2023 - 12:29

Ik schrik van reacties, die stellen dat boeren zich moeten laten omscholen……. Ben ik de enige?

0Rapporteren

DaanOuwens

DaanOuwens25 apr. 2023 - 17:34

@ Gerrygrr Jij schrijft: Ik schrik van reacties, die stellen dat boeren zich moeten laten omscholen……. Waarom schrik je daarvan? Dat doen duizenden mensen en het wordt in de komende decenia de norm. Er zullen vrijwel geen mensen zijn die levenslang dezelfde baan hebben. Waarom is dat volgens jou een probleem?

1Rapporteren

DanielleDefoe

DanielleDefoe25 apr. 2023 - 18:13

De vergrijzing in de agrarische sector vordert gestaag. Voor 50plussers is herscholing van weinig nut.

0Rapporteren

DaanOuwens

DaanOuwens26 apr. 2023 - 9:51

@ DanielleDafoe Op zich heb je gelijk ten aanzien van omscholing van 50 plussers. Het rendement van dergelijke programma's is beperkt. Niet eens omdat mensen de omscholing niet aan zouden kunnen maar omdat er geen werkgevers zijn die iemand van die leeftijd aannemen na een omscholing. Als dat moet werken moet er een werkgever zijn die eerst een baangarantie afgeeft bij het succesvol afronden van de omscholing. En dat soort werkgevers zijn schaars. De jaarlijkse kans van die oudere groep op het vinden van een baan is minder dan 5%. Maar voor alle andere werkzoekenden of met ontslag bedreigden is dat allemaal geen probleem. Dan kan het niet zo zijn dat er voor boeren die gedwongen zijn tot bedrijfsbeeindiging ineens andere regels gelden.

1Rapporteren

DanielleDefoe

DanielleDefoe26 apr. 2023 - 13:08

DaanOuwens Natuurlijk geen voorstander van aparte regels. Werkgevers echter zouden er goed aan doen hun visie eens te moderniseren.

0Rapporteren

Rechtse   Bal

Rechtse Bal24 apr. 2023 - 8:38

Het zal de reageerders van deze site plezieren te vernemen dat Box 3 vanaf komend jaar 10-tallen procenten zal zijn op vermogen. De eerste aanklachten hierover stromen al binnen want je wordt daardoor gestraft als je zorgt voor woning en/of voedsel. Advocaten maken gehakt van deze -voorlopige- aankondiging van het Ministerie van Financien dus zal dat wel teruggedraaid worden. Economie draait op investeringen en niet op voedselbanken.

5 Reacties

Vuurrood

Vuurrood24 apr. 2023 - 9:12

Economie draait niet op investeringen. Economie draait op bestedingen. Voedselbanken draaien op het gebrek aan geld om te besteden.

4Rapporteren

Zandb

Zandb24 apr. 2023 - 9:43

Bal U zou van mij een punt hebben, als die economie er dan netjes voor zou zorgen dat iedereen een menswaardig bestaan heeft. Dus dat er geen voedselbanken zouden zijn en mensen die van gekkigheid niet weten wat ze met met hun geld aanmoeten. En wat uw opmerkingen over die belastingen betreft, die impliceren dat "de reageerders van deze site" (u dus ook?) zo dom zijn dat ze blij zijn met een gegarandeerde dode mus?

2Rapporteren

Proletarier

Proletarier24 apr. 2023 - 10:06

@ Rechtse bal Ik zie graag de bewijsstukken tegemoet dat vermogen in Box3 volgend jaar tientallen procenten zou bedragen. Zelfs de meest linkse partijen in NL stellen dat niet voor. Je mening is dus ongefundeerd en totdat je hard bewijs aanleverd niet ter zake doende. Prima als je rechts bent maar baseer nou eens een keer je mening op feiten en niet op angst of andere onderbuikgevoelens zucht

2Rapporteren

Vuurrood

Vuurrood24 apr. 2023 - 13:33

proletarier: U schrijft als reactie op Bal: Zelfs de meest linkse partijen in NL stellen dat niet voor. Je mening is dus ongefundeerd en totdat je hard bewijs aanlevert niet ter zake doende. Prima als je rechts bent maar baseer nou eens een keer je mening op feiten en niet op angst of andere onderbuikgevoelens. Ik zou nog verder willen gaan. Rechts Bal is gewoon aan het liegen en dat niet voor het eerst!

2Rapporteren

r v b

r v b24 apr. 2023 - 19:19

er gaat geen belasting komen van tientallen procenten op vermogen, er komt alleen een beetje (lager dan de laagste schaal van belasting op loon) belasting op de vermogensgroei. U liegt dus. bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/belastingplan/vermogen-en-wonen/box-3

0Rapporteren

KM2

KM224 apr. 2023 - 8:34

De afgunst t.o.v. mensen met veel geld is hier onder weer groot. Mooi toch voor iedereen die veel geld heeft, goed gedaan! Iedereen mag van mij miljonair worden en bakken met geld verdienen. Mij krijg je niet jaloers met een Ferrari onder de kont of een vakantiehuisje in Spanje. Ik heb mijn eigen leven met wat minder geld en het interesseert mij niet wat anderen verdienen, de afgunst die men heeft als een ander het beter heeft maakt je eigen leven zuur en bitter. Iedere Nederlander miljonair, behalve ik? I dont care. Collega's die meer verdienen dan ik? I dont care.

10 Reacties

Zandb

Zandb24 apr. 2023 - 9:51

KM Want wie geld heeft heeft dat eerlijk verdiend en wie dus geen geld heeft ook? Bent u nou werkelijk zo dom, dat u niet kunt inzien dat wat de een te veel heeft, de ander blijkbaar tekort komt? Of dat er zeker mensen zijn die hun harde werken gelukkig beloond zien maar dat er ook zijn die er weinig of niets presteren of die er niet veel voor hoeven te doen. Aan de andere kant hebben we ook te maken met mensen die keihard werken maar daar dan veel minder of helemaal niet voor beloond worden. En ja, onder de armen zijn er ook die niets presteren.

0Rapporteren

TheunT

TheunT24 apr. 2023 - 10:04

Consumeren en produceren gaat gepaard met vervuiling. Vandaar mijn afgunst. Ik heb sinds ik die mening ben toegedaan geen ambitie meer teveel geld te verdienen.

0Rapporteren

KM2

KM224 apr. 2023 - 10:34

"Want wie geld heeft heeft dat eerlijk verdiend en wie dus geen geld heeft ook?" Nope, dat staat nergens in mijn schrijven en is ook niet de insteek van mijn reactie. Jij, ZandB, mag van mij miljonair of miljardair worden, zelfs als je er niet veel... of helemaal niets voor doet. Goed voor je dan! Ik gun het je en gaat bij mij geen rancune of afgunst naar jouw persoon toe opleveren. Als je niet veel of niets hebt maar er knetterhard voor werkt, dan hoop ik dat je het beter krijgt. Ook met weinig geld kan het leven prachtig zijn. De gelukkigste mensen die ik ooit getroffen heb was in Malawi waar ik 13 jaar geleden vrijwilligerswerk heb gedaan. De afgunst, jaloezie en haat naar mensen met veel geld maakt jou leven niet beter (niet voor jouw persoonlijk, maar mensen met afgunst etc etc) en zorgt er ook niet voor dat je het beter krijgt. Ook met (soms te) weinig geld kom ik niets te kort. Geld maakt mij niet gelukkig, als het jou gelukkig maakt, succes!

0Rapporteren

LaBou

LaBou 24 apr. 2023 - 10:47

Ik heb meer de indruk dat mensen die het al breed hebben juist de minder bedeelden zelfs het weinige dat die mensen nog hebben niet gunnen. En sowieso is de jalouziekaart het ultieme zwaktebod in dit soort discussies.

2Rapporteren

Hannes van Achterhout

KM2

KM224 apr. 2023 - 23:09

"Ik heb meer de indruk dat mensen die het al breed hebben juist de minder bedeelden zelfs het weinige dat die mensen nog hebben niet gunnen." Mooi dat jij die indruk hebt. Ik heb enkele jaren geleden op Vlieland in de keuken gewerkt bij een bedrijf waarvan de eigenaar/eigenaresse in de top 10 stond van de quote. Met wat zoekwerk zou je zelf kunnen uitvogelen om welke persoon/bedrijf dit gaat, het is een "publiek geheim". Ik kan je garanderen dat deze persoon zeer goed met het personeel omging. Zeer goed betaalde en als er privé problemen waren, werden deze opgelost, linksom of rechtsom, ongeacht de kosten, tevens was deze persoon zeer betrokken met mensen buiten het bedrijf, zelfs buiten Nederland. Mooi dat jij die indruk hebt vanuit je onderbuik. Het tegendeel is/kan waar zijn. En...leg mij eens uit waarom jaloezie een zwaktebod is, ik zie heel veel reacties hier die niet onderbouwd zijn (dat mag hoor) en waar de afgunst of zelfs haat vanaf spat. Het is voor sommigen moeilijk verkroppen dat een ander iets meer heeft of de zaken iets beter voor elkaar en dus degenen die wat meer centjes hebben afschilderen als crimineel, corrupt of afgeven op het gebruik maken van subsidies. Welterusten, ik heb er weer een werkdag van 12 uur op zitten voor een kak salaris, maar heb wel een mooie dag gehad in de keuken. Gewerkt met Texels lam, Nederlandse rivierkreeft en een mooie crustacee van Noordzee schelpdieren. Binnenkort weer Asperges op de kaart en het mosselseizoen komt ook snel

0Rapporteren

Hannes van Achterhout

Hannes van Achterhout25 apr. 2023 - 8:18

KM2. Je hebt nogal een dik en bombastisch verhaal nodig om aan te tonen dat minderbedeelden jalóers zouden zijn en dat je ze vooral niks moet gunnen omdat het kennelijk een kéuze is om niet met werk en/óf inkomen te zijn begunstigd.

4Rapporteren

stokkickhuysen

stokkickhuysen25 apr. 2023 - 12:32

KM bouwt zorgvuldig de jaloeziestropop op, en stut die nog eens met een 'ik verdien weinig but don't care'. En dan de berichten 'waar de haat vanaf spat'. Ik zie er maar een paar, en die komen van KM. Wat een desinteresse in de medemens, alleen omdat ie zelf lekker in de keuken werkt. Wat is je gezinssituatie KletsMajoor?

1Rapporteren

Prisunic

Prisunic25 apr. 2023 - 13:31

Het zijn altijd weer die brallende geldwolven van renteliberale, foutieve snit, die de jaloeziekaart trekken. Eigenlijk zijn ze zélf jaloers op bezitslozen omdat die niet vast zitten gebakken aan woekerkapitaal, effectenportefeuilles en kostenvretend onroerend goed. Verteerd door afgunst en nijd, als zelf innerlijk mislukte `mensen', geven ze de `maatschappelijk niet geslaagden' het liefst nog een paar trappen na.

4Rapporteren

LaBou

LaBou 25 apr. 2023 - 16:39

Veel borstklopperij van ene km maar meer dan veel kabaal is het niet. Er staan meer dan voldoende stukjes alleen al hier op joop waaruit duidelijk blijkt dat de minder bedeelden niets maar dan ook helemaal niets gegund wordt. En dan nog: laat km eens waar maken waarom precies de topinkomen die enorme bak geld waar ze mee bedeeld worden aan verdienen.

2Rapporteren

RoepToeter

RoepToeter24 apr. 2023 - 8:17

Bijna een (1) op de twintig (20) Nederlanders is miljonair in 2021. Dat zijn 317.000 huishoudens. Waaronder dus ook boeren met een eigen onderneming inclusief villa met subsidie. https://www.nu.nl/economie/6260423/bijna-een-op-twintig-huishoudens-heeft-een-vermogen-van-meer-dan-1-miljoen.html Het wordt toch echt tijd dat de belasting eens bij de rijke tevreden helft van Nederland langs gaat om serieus vermogensbelasting op te halen. Het geld klotst tegen de plinten bij de rijken, ze weten van gekkigheid niet meer wat ze nog moeten aanschaffen met subsidie want een Villa, Tesla, warmtepomp, hypotheek tegen tegen extreem lage EU rente etc. hebben ze al. Dan maar weer in de rij op Schiphol voor de zoveelste luxe vakantie etc. Waarom nog langer de geitepaadjes voor de tevreden rijken aanhouden die het mogelijk maken hun spaarcenten onbelast voor vermogen te verbergen in hun villa's, spaarBV's, (ZZP) onderneming etc.

2 Reacties

Scheef ehh ninger

Scheef ehh ninger24 apr. 2023 - 10:07

Ik heb het vaker gevraagd, maar leg eens uit wat voor subsidie je bedoelt want dan kan ik dat ook aanvragen. Voorlopig betaal ik heel veel meer aan hypotheek dan ik terugkrijg aan belasting en ik ben een maandsalaris kwijt aan belasting op de waarde van mijn huis. Voor huiseigenaren is er geen huursubsidie of zo.

0Rapporteren

Proletarier

Proletarier24 apr. 2023 - 12:43

@Polarisario Als jij een koopwoning hebt hoeven we geen medelijden met je te hebben. Dan ben je een van de weinige die dat zich nog kan veroorloven. Plus als jij 30 jaar lang netjes je hypotheek betaald je een afgelost huis hebt. Lekkere aanvulling op je pensioen als je dan geen woonlasten meer hebt. Dat je dan WOZ betaald is niet meer dan logisch. Ik kan niet zo goed tegen mensen die het voor elkaar hebben en zich zien als slachtoffer. Overigens heb ik ook een koophuis maar ik betaal de WOZ aanslag jaarlijks met liefde. Iets met solidariteit met mijn medeburgers. Kunnen we weer publieke voorzieningen van betalen. Probeer eens iets minder vanuit je eigen ego te denken en meer vanuit het collectief belang. Word je zowiezo een leuker mens van ipv al dat egoisme.

0Rapporteren

Mathijsco

Mathijsco24 apr. 2023 - 8:15

Boeren hebben niks met huisjesmelkers te maken.

2 Reacties

Zandb

Zandb24 apr. 2023 - 9:53

Mathijs Nou, dat is te zeggen..... Er zijn genoeg boeren die hun oude dag verzekeren door huizen te kopen en die te verhuren.

0Rapporteren

Jansen7

Jansen724 apr. 2023 - 10:41

@Mathijsco: bedrijfsmatig gezien niet. Het fundamentele verschil is dat huisjesmelkers hun vermogen gebruiken om anderen te laten werken, de huurders die de huur moet opbrengen. Denk ook aan pacht of rente bij de bank. Zelfstandige boeren gebruiken hun land en boerderij om er zelf op te werken. Natuurlijk heb je ook hereboeren die andere agrariers voor zich laten werken.

1Rapporteren

Jozias2

Jozias224 apr. 2023 - 8:15

Die miljonairs in de landbouw, zouden die miljonair zijn op basis van hun vrij besteedbaar vermogen of is het een bedrijf wat al decennia in de familie zit en de gronden, gebouwen en machines deze waarde vertegenwoordigen? Aangezien dit onderzoek ook het laatste heeft meegewogen moet je dat wel in ogenschouw nemen. Netzoals dat veel vermogen vast zit in stenen en voor een ondernemer ook moet worden gezien als een pensioenvoorziening.

4 Reacties

Vuurrood

Vuurrood24 apr. 2023 - 9:14

boeren bezitten gronden en gebouwen. nauwelijks nog machines. deze machines zijn in bezit van loonwerkbedrijven en komen op afroep werk verrichten op de boerderij. Zoals een ZZPer een bedrijfsbus heeft bezit een boer een tractor. Meer niet.

2Rapporteren

Bert van der Neut

Bert van der Neut24 apr. 2023 - 10:32

Jozias zoals je al stelt het is geen miljoen vrij besteedbaar. Ik ben ook op papier miljonair als ik de waarde van mijn huis, mijn spaargeld en de pensioenpot van mij en mijn ega bij elkaar tel. Het nijgt weer naar stemmingmakerij allemaal.

1Rapporteren

LaBou

LaBou 24 apr. 2023 - 10:51

Pensionado's met een eigen, afbetaald huis worden ook als rijk aangemerkt, dus waarom die boeren dan niet.

2Rapporteren

A little bit of sunshine

A little bit of sunshine24 apr. 2023 - 10:57

@vuurrood, dan heb je het over een akkerbouwer, een melkrobot is niet gratis en al die dure systemen om te voeren en urine af te voeren kosten ook knaken.

1Rapporteren

Hannes van Achterhout

Hannes van Achterhout24 apr. 2023 - 8:07

In de mestregio's diep in de provincie woekert nog altijd de omgekeerde vlag langs wegen en karresporen. Met teksten in kladschrift als: `Burger, kom in verzet'. Alsof het ruraalrechtse mokkend geboerte nóg niet tevreden is.

7 Reacties

IkHebAltijdGelijk

IkHebAltijdGelijk24 apr. 2023 - 8:34

"Alsof het ruraalrechtse mokkend geboerte nóg niet tevreden is." Waarom zouden ze dan tevreden moeten zijn? Volgens mij zijn e stikstofplannen niet veranderd.

5Rapporteren

Vuurrood

Vuurrood24 apr. 2023 - 9:15

IHAG: Alleen al door de stikstofplannen kan een boer nog meer miljonair worden.

3Rapporteren

Proletarier

Scheef ehh ninger

LaBou

LaBou 24 apr. 2023 - 10:53

Ihao weet natuurlijk ook dat de bbb dat wel even gaat regelen nu ze overal gewonnen hebben en dus de dienst gaan uitmaken.

1Rapporteren

Vuurrood

Vuurrood24 apr. 2023 - 13:39

polarisario: Mijn vlag hangt nog steeds omgekeerd en dat blijft zo tot Rutte en Kaag zijn vertrokken. Dan heb jij net zo weinig moreel gevoel als de relboeren van FDF. Je weet wel die aan terrorisme grenzende boerenopstandelingen sekte.

1Rapporteren

Adaestuo

Adaestuo24 apr. 2023 - 15:28

@IkHebAltijdGelijk "Waarom zouden ze dan tevreden moeten zijn? Volgens mij zijn e stikstofplannen niet veranderd." Nee, die zijn inderdaad niet veranderd, wat goed van jou dat je dat weet te onthouden. Mijn voorstel voor verandering is van 50% naar 85% stikstofreductie zodat we dan wel serieus verder kunnen praten over het verleggen van de einddatum naar 2035, en boeren onteigenen zonder vergoeding want er zit meer dan genoeg kapitaal in al hun vastgoed om hun zogenaamde verlies te compenseren. En als er van boeren wege niet wordt ingestemd met de stikstofreductie van 85% praten we gewoon niet verder.

0Rapporteren

A little bit of sunshine

A little bit of sunshine24 apr. 2023 - 8:06

Tja, als je geld over hebt, dan is/was de aankoop van een tweede woning en deze verhuren best een redelijke belegging. Dus wordt je nu van huisjes melken miljonair, of gaan mensen met geld huisje melken? Verder mis ik in dit verhaal de belachelijke huizenprijzen, veel pensionado's zijn alleen al door de waarde van hun hypotheekvrije huis miljonair.

1 Reactie

LaBou

LaBou 24 apr. 2023 - 10:55

"veel pensionado's zijn alleen al door de waarde van hun hypotheekvrije huis miljonair." Van jozias mag je dat natuurlijk niet zeggen want hierboven stelt die dat alleen koopkracht geldt, niet vermogen in stenen.

2Rapporteren

Vuurrood

Vuurrood24 apr. 2023 - 8:03

Een aantal boeren is niet alleen miljonair maar hebben ook nog eens een groot gebrek aan moreel gevoel. Daarbij wil ik het deze keer eens niet hebben over de behandeling van aan hen toevertrouwde dieren. Ik wil het hebben over een gedeelte van de boeren, vertegenwoordigd door FDF. U weet vast wel, die aan terrorisme grenzende boerenopstandelingen sekte. Zij weigeren de Nederlandse vlag op 4 en 5 mei normaal op te hangen. Ook na een dringende en emotionele oproep van nabestaanden van omgekomen militairen weigert FDF dit verzoek in te willigen. Deze nabestaanden betalen via de belasting mee aan het uitkopen van boeren. Ook FDF boeren! Maar iets eenvoudigs als het normaal ophangen van de Nederlandse vlag is teveel gevraagd! Waarschijnlijk wordt het tijd voor een indringend bezoekje aan deze weigerboeren!

3 Reacties

Proletarier

Proletarier24 apr. 2023 - 9:05

@ Vuurrood Je snapt waarschijnlijk wel dat als er mensen bij de boeren langsgaan voor een goed gesprek op dezelfde manier als dat boeren langsgaan bij bestuurders dat ze dan verzuipen in hun eigen tranen. Dan vinden ze het intimidatie en bedreiging. Het intimideren van mensen is enkel voorbehouden aan de boeren van FDF zelf. Overigens ben ik van mening dat je nooit bij mensen thuis langs moet gaan maar ik benadruk graag de hypocritie en de dubbele moraal van het FDF tuig.

4Rapporteren

Hannes van Achterhout

Hannes van Achterhout24 apr. 2023 - 15:00

Gisteren tijdens een ritje door de provincie wederom geconfronteerd met platboers ónfatsoen, zo tegen Koningsdag en 5 mei. De randen van hun gelige weilanden zijn in de mestregio's nog steeds `opgesierd' met omgekeerde vlaggen, vuil, vaak met een rooie snotlap erbij en half stok ook nog! En nare griebelteksten met spelfauten. Veelal verplicht opgedrongen door de agrarische maffia en hun kinkelknechten. Vlagschennis is het! Strafbaar. Er dient een eind te komen aan het gedoogbeleid van dit misselijkmakend fenomeen. Laat de mariniers aanrukken om een eind te maken aan dit wansmakelijke vlagvertoon.

3Rapporteren

Proletarier

Proletarier24 apr. 2023 - 15:54

@ Hannes Ik vind de NL vlag totaal niet heilig. Ik ben geen nationalist dus het kan me niet intresseren hoe je hem ophangt. Het enige dat die omgekeerde vlag voor mij symboliseerd is de achterlijkheid in de mestregios. Zij zien het als hun godgegeven recht dit hele land te vervuilen en als dat niet meer mag dan gaat de vlag op de kop. Het is vooral het egoisme en de wetenschap ontkenning dat het uitstraalt dat ik aanstootgevend vind.

1Rapporteren

Eric Minnens

Eric Minnens24 apr. 2023 - 7:41

Miljonair is volgens de BBB niet genoeg. Biljonair! Daar gaat het de Boeren Biljonair Beweging om.

1 Reactie

DanielleDefoe

Proletarier

Proletarier24 apr. 2023 - 7:15

Wat een asiocialen zijn die boeren toch. Vervelend voor ze dat ze moeten worden weggesaneerd maar ze blijken (wat ik al wist) gewoon schatrijk te zijn. In tegenstelling tot al die mensen die een betaalbare sociale/koop woning zoeken. Woningen die niet gebouwd kunnen worden doordat die verrekte boeren denken dat het hun godgegeven recht is dit hele land te vervuilen met stikstof. Wat een onwerkelijke egoisten zijn het die blijkbaar denken dat dit hele land van hen is. bah bah

2 Reacties

Robbin_T

Robbin_T24 apr. 2023 - 7:59

"Woningen die niet gebouwd kunnen worden doordat die verrekte boeren denken dat het hun godgegeven recht is dit hele land te vervuilen met stikstof. Wat een onwerkelijke egoisten zijn het die blijkbaar denken dat dit hele land van hen is." Het stikstof verhaal is toch vooral een falend overheidsbeleid en niet zozeer direct de boeren zelf. En wat betreft dat land, ja dat is van hen. Net zo goed als dat jouw huis van jou is.

6Rapporteren

Proletarier

Proletarier24 apr. 2023 - 9:02

@ Robbin De boeren zijn de afgelopen 50 jaar de hand boven het hoofd gehouden. Er had al decennia geleden aangegeven moeten worden dat het zo niet verder kan maar dat wilde niemand horen. Nu is het tijd om de boeren uit te kopen en gezien de hoeveelheid rijkdom die ze hebben hoeven we geen medelijden met ze te hebben. Mijn empatie gaat veel meer uit naar de mensen die gewoon een betaalbaar huis willen. En het gaat overigens niet om de grond van de boeren het gaat om de stikstof ruimte. Dat het grond van de boeren gebruikt zou gaan worden om huizen op te bouwen is een rechts talking point. Liefst nog met de leugen erbij dat het voor asielzoekers zou zijn. Wat goed is te begrijpen is dat er 17 miljoen mensen in dit land wonen die allemaal een belang hebben. Het belang van de boeren is niet het enige belang en dat lijk jij niet te snappen.

3Rapporteren

Ranonkel2

Ranonkel224 apr. 2023 - 7:09

Tsja, de gemiddelde huis eigenaar heeft ook een vermogen van ruim 4 ton. Vaak hebben ze door waarde stijging helemaal niks voor hoeven doen. Ze kunnen er net als de meeste boeren en ondernemers helemaal niks nee tot ze hun huis of bedrijf verkopen.

4 Reacties

Mark Huysman

Mark Huysman24 apr. 2023 - 8:02

[Tsja, de gemiddelde huis eigenaar heeft ook een vermogen van ruim 4 ton.] Is dit zo? Je moet natuurlijk wel de hypotheekschuld er van aftrekken - dat is ook gebeurd bij het vaststellen van het aantal miljonairs. Volgens dit artikel van het CBS had was in 2020 de doorsneewaarde van een eigen woning 296,5 duizend euro en de gemiddelde hypotheekschuld 160 duizend euro: https://longreads.cbs.nl/materiele-welvaart-in-nederland-2022/vermogen-van-huishoudens/ Blijft dus een vermogen over van gemiddeld 136,5 duizend euro. De gemiddelde huiseigenaar heeft naast de waarde van het huis een eigen vermogen van 36 duizend euro (veel meer dan de gemiddelde huurder) waardoor het totale bezit op 162,5 duizend uitkomt. Een groot verschil dus met de miljonairs. Daarnaast is het natuurlijk zo dat de verkoop van het eigen huis voor de gemiddelde huiseigenaar alleen kan als hij een ander huis terugkoopt want hij moet toch ergens wonen. Hij kan niet stoppen met werken en gaan rentenieren. Ook dat is anders dan de gemiddelde miljonair.

4Rapporteren

Ranonkel2

Ranonkel224 apr. 2023 - 8:44

De gemiddelde waarde van een boerenbedrijf is rond de 1,8 miljoen met een gemiddelde schuld van 1,1 miljoen. Dit volgens milieu defensie. Kan me voorstellen dat ze de cijfers in hun voordeel uitleggen. Ook een bedrijf kan je net als een woning niet zomaar verkopen. Je hebt het nodig voor je inkomen en pensioen. Het gaat hier over vermogen op papier. Geen te besteden vermogen. Klinkt natuurlijk heel leuk maar verder zegt het niet zo veel. Sinds 2020 zijn de huizen prijzen nogal gestegen en daarmee de overwaarde.

1Rapporteren

OpelGT69

OpelGT6924 apr. 2023 - 9:34

Nou niets hoeven doen? Wel netjes je hypotheek aflossen dus. Ik heb zelf mijn huis laten bouwen in 1992. Toen een investering van 187k gulden. Op het randje volgens de bank. Nu is het huis 400k Euro waard en eind 2024 afgelost. Heb ik er wat aan? Ja, woonlasten dalen fors na einde hypotheek en maken minder werken en vroeger pensioen mogelijk. Moet ik daarom nu extra belasting betalen? Velen vinden van wel. Het is mijn keuze geweest om minder de consumeren (wintersport, nieuw auto's, ander luxe) en mijn huis af te betalen.

2Rapporteren

DanielleDefoe

DanielleDefoe25 apr. 2023 - 18:04

Niet iedereen is ook een geoefende klusser. Voor onderhoud & eventuele calamiteiten is een financiële buffer geen luxe.

0Rapporteren

Ijsbrand Wolkewietje

west012

west01224 apr. 2023 - 6:40

En maar klagen en zielig doen.

7 Reacties

Jean-Baptiste L Allemand

IkHebAltijdGelijk

Vuurrood

Vuurrood24 apr. 2023 - 9:06

IHAG: doe niet zo dom om niet te spreken van domrechts ! Je weet best welke subsidies!

2Rapporteren

IkHebAltijdGelijk

IkHebAltijdGelijk24 apr. 2023 - 9:55

Het zijn hele simpele vragen. Over welke subsidies hebben we het dan? Welke bedragen hebben we het dan over? Hoeveel van de boeren zouden hiervan een bijdrage ontvangen? Zo maar roepen subsidies is geen inhoudelijke reactie.

2Rapporteren

Adaestuo

Adaestuo24 apr. 2023 - 10:56

@IkHebAltijdGelijk "Welke subsidies?" Voor iemand met zo'n pretentieuze nickname stel je wel opvallend veel vragen die blijk geven van een onwetendheid van astronomische proporties.

0Rapporteren

IkHebAltijdGelijk

IkHebAltijdGelijk24 apr. 2023 - 11:52

Blijkbaar blijkt het moeilijk om deze vragen te beantwoorden. Alleen maar roepen 'subsidies' komt wel heel simplistisch over.

1Rapporteren

Adaestuo

Adaestuo24 apr. 2023 - 13:05

@IkHebAltijdGelijk "Blijkbaar blijkt het moeilijk om deze vragen te beantwoorden. Alleen maar roepen subsidies komt wel heel simplistisch over." Alvast wat cijfertjes, nota bene van iemand die nog niet iets over subsidies heeft geroepen: *Per jaar betaalt een Nederlandse gezin om en nabij € 500,- belasting extra om de boeren te steunen, een alleenstaande zo ongeveer € 65,- *Vanaf december 2023 is er vanuit de EU al 'standaard' tot en met 2026 € 4,7 miljard aan subsidies garant gesteld. Maar ik weet nu al dat alleen al dat vermelden verspilde moeite is omdat jij nu weer met nieuwe onzin aankomt en andere vragen gaat stellen omwille van het vragen stellen zelf. Ik ben er daarom ondertussen bijna toe in staat om jou eens vriendelijk te vragen of je IQ gelijk staat aan je lichaamstemperatuur.

1Rapporteren

Sources


Article information

Author: Lindsay Randall

Last Updated: 1704116522

Views: 1241

Rating: 3.6 / 5 (51 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lindsay Randall

Birthday: 1943-03-07

Address: 9872 Green Tunnel, North Bethany, ID 32784

Phone: +4891669930622801

Job: Plumber

Hobby: Metalworking, Hiking, Knitting, Poker, Cross-Stitching, Puzzle Solving, Swimming

Introduction: My name is Lindsay Randall, I am a frank, Adventurous, clever, striking, unyielding, exquisite, audacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.