header banner
Default

In drie weken verzamelt Bitcoin whale 11punt268 BTC | Bitcoinmagazine nl


Table of Contents

    De eigenaar van één mysterieus adres heeft sinds 10 november maar liefst 11.268 bitcoin (BTC) ter waarde van $424 miljoen gekocht. Volgens informatie van Bitinfocharts is het nu de 74e grootste wallet die er bestaat. In onderstaande grafiek kun je goed zien welke batches op welk moment zijn aangekocht.

    De aankopen – waaronder 875 BTC die vandaag zijn aangekocht – werden gedaan tegen prijzen variërend van $36.000 tot $38.000. Daarmee heeft de eigenaar ongeveer ongeveer $9,8 miljoen aan ongerealiseerde winsten. Zodra hij zijn bitcoin verkoopt, zijn het échte winsten.

    Een ander detail: de wallet heeft alleen coins ontvangen, en nog nooit een enkele sat verstuurd of verplaatst.

    Op het internet speculeert men dat de wallet toebehoort aan een van de Amerikaanse vermogensbeheerders. Ze hopen binnenkort toestemming te krijgen van de toezichthouder om een spot bitcoin ETF te lanceren. Het is niet duidelijk of ‘frontrunning’ überhaupt is toegestaan.

    Het kan overigens net zo goed een adres van een individu, cryptobeurs of andere partij zijn. Alle betalingen zijn anoniem en voor zover bekend heeft een blockchainanalysebedrijf zich nog niet over het adres uitgelaten.

    Tot slot: als we het in dit geval hebben over een wallet, gaat het eigenlijk om een adres. Een wallet bewaart slechts private keys, waarmee je vervolgens meerdere adressen kunt genereren. Het kan dus goed zijn dat de eigenaar van deze miljoenen dollars aan bitcoin nog meer adressen (of zelfs nog meer private keys) heeft.

    Wat we op block explorers wel kunnen zien is dat het allemaal single-sig transacties zijn, verstuur vanuit deels 3-uit-4 multisigs; vermoedelijk een wallet van een beurs. Je kunt dit zelf ook controleren: zoek maar eens op bc1qchctnvmdva5z9vrpxkkxck64v7nmzdtyxsrq64.

    Sources


    Article information

    Author: Richard Flores

    Last Updated: 1704260761

    Views: 621

    Rating: 4.4 / 5 (73 voted)

    Reviews: 89% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Richard Flores

    Birthday: 1934-12-12

    Address: 0983 Micheal Course, New Thomas, MN 08949

    Phone: +3817093275747136

    Job: Blockchain Developer

    Hobby: Playing Chess, Cooking, Badminton, Board Games, Beekeeping, Poker, Reading

    Introduction: My name is Richard Flores, I am a strong-willed, bold, skilled, enterprising, forthright, clever, honest person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.